Hva er Black Friday/ Black week?

black-friday-staypro


Så hva er Black Friday og forklaringen til navnet? Black Friday er en tradisjon som har sin opprinnelse i USA og markerer starten på julehandelen og har deretter blitt Amerikanernes største shoppingdag. I dag er Black Friday et kjent fenomen blant butikker med mange gode tilbud.

Det er to forklaringer til hvordan navnet ble grunnet, den første fra 60-tallets Philadelphia hvor den ekstreme mengden trafikk i de sentrale delene førte til generelt kaos og økt antall trafikkulykker.

Den andre forklaringen ligger i fargen på regnskapstallene. Detter er dagen som ofte er vendepunktet for handelsstanden, røde regnskapstall blir svarte, hvilket betyr at selskapene endelig er ‘’back in black’’. Har du andre teorier, eller vet svaret? Legg igjen en kommentar!

Første gangen Black Friday ble brukt som uttrykk i Norge var i 2009. Etterhvert har flere og flere butikker kastet seg på trenden. I dag har Black Friday etablert seg som en av verdens største shoppingdager. I 2014 begynte mange nettbutikker å utvide med Black Week som er en ny tradisjon som er dagene før Black Friday og ‘Black Weekend’ som er dagene etter Black Friday.

Når er Black Friday?

Black Friday er alltid dagen etter Thanksgiving som i USA feires den fjerde torsdagen i november. Det betyr altså at Black Friday 2019 er den 29e november.

Black Friday på Staypro

Selvfølgelig vil Staypro feire Black Friday med skikkelig gode tilbud! Dette er årets største kampanje, så pass på å sjekke ut alle tilbudene på Staypro!

Har du noen spørsmål eller vil finne ut litt mer? Kontakte gjerne vår dyktige kundeservice, så skal de hjelpe deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *